Hírek‎ > ‎2014-es hírek‎ > ‎

AEA rendezvény - BiZZdesign Architect: Vezető Enterprise Architecture szoftver

Administrator AEA, 2014. okt. 6. 6:29   [ 2014. okt. 8. 12:31 frissítve ]
Előadó: Rastislav Cesnek, BiZZdesign Enterprise Architect

Időpont: 2014.10.21. kedd 16:00
Helyszín: 1117 Budapest, Alíz utca 1. „B” lépcsőház 4. emelet

Az előadás angol nyelvű.

Legutóbbi rendezvényünkön Marc Lankhorst, az ArchiMate® modellező nyelv atyja tartott előadást. Az akkori elméleti előadást most egy gyakorlatias bemutató követi. Megismerhetjük a BiZZdesign Architect szoftvert, amely nagyon könnyen kezelhető, hatékony vizualizációs funkciókkal rendelkezik, intuitív módon segíti mind az üzleti, mind pedig az informatikai szakembereket. Támogatja a legjobb keretrendszereket, a bevált gyakorlatokat és referencia modelleket a sikerek gyorsabb elérése érdekében. A rendszer könnyen kibővíthető külső kapcsolódó információk leképezésére is.

 

Az előadó bemutatja a BiZZdesign Architect szoftvert az alábbi fő területek kiemelésével:

  • Modellezés a nyílt, szabványos ArchiMate® modellező nyelv használatával: érdekelt felek, üzleti célok és követelmények, termékek és szolgáltatások, üzleti funkciók, folyamatokban betöltött szerepkörök, alkalmazások és infrastruktúra valamint az adatok.

  • Nézetek generálása a repozitórium tartalmából könnyen definiálható nézőpontok alapján

  • A változások hatásának elemzése és saját elemzések meghatározása

  • Az architektúra időbeni változásának definiálása és vizuális megjelenítése (road mapping)

  • Az elterjedt módszertanok (pl. TOGAF, Zachman) támogatásához előre definiált repozitórium beállítások, grafikai megjelenítések és navigációk 

 

A budapesti rendezvényen a részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2014.10.15-ig.

Comments