Hírek‎ > ‎2014-es hírek‎ > ‎

CIO.HU TOP 100 KONFERENCIA

Administrator AEA, 2014. szept. 22. 0:28   [ 2015. jún. 16. 12:28 frissítve ]

Ostromgyűrű – muníció harcos hétköznapokra
2014. október 2-3.
Sümeg, Hotel Kapitány

Az AEA Magyar Tagozat elnökének előadása: Ne csatákat, hanem háborút nyerjünk! Enterprise Architecture

Az elhangzott előadáshoz tartozó prezentációt letöltheti a letöltések oldalról.
Az előadásról készült videó megtekinthető a következő linken:


A téma harcias felvezetését indokolja a konferencia szervezőinek beharangozója is.

Kihirdették az elemzők az ostromállapotot. Már nem is azt az öt-tíz éve egyébként elképzelhetetlennek tartott kérdést teszik fel, hogy fontos-e a belső IT, az IT szervezete a vállalatok életében, hanem egyenesen azt firtatják, hogy fontos-e az informatikai vezető, szükség van-e egyáltalán a CIO-ra. Az efféle pimasz kérdéseket akkor szokták feltenni, ha költőinek szánják. Akkor, ha cselekvésre kívánják ösztökélni a provokáció célpontját.

Mostanság hanyatlani látszik a lelkesedés az IT-várakban, amelyek az egykoron a többi szervezeti egység számára kisajátíthatatlannak tűnő technológia sziklájára épültek. Az ostromlók, a vállalat többi egységei, legfőképpen a marketing és az értékesítés, lépésről lépésre vonják közvetlen fennhatóságuk alá a technológia nyújtotta megoldásokat, alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

Újfajta kérdések és újfajta feladatok következnek a technológia szülte új struktúrákból és jelenségekből. Többségében olyanok, amelyekkel végül az IT értőihez érdemes fordulni. Kellő munícióval kívánja ellátni a CIO.hu 2014 a meghívott informatikai vezetőket ahhoz, hogy a harcos hétköznapokban sikerrel bizonyíthassák szaktudásuk, szemléletük és szervezetük létjogosultságát, nélkülözhetetlenségét.

Mester Sándornak, a VISZ tiszteletbeli tagjának az ajánlásával

Comments