Hírek‎ > ‎2014-es hírek‎ > ‎

Tervezze meg az üzletet, modellezze az architektúrát - Marc Lankhorst előadása

Administrator AEA, 2014. máj. 15. 4:46   [ 2014. máj. 27. 1:43 frissítve ]
Az egyesület következő szakmai programja az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karával közös rendezésben:

Tervezze meg az üzletet, modellezze az architektúrát! Előadó: Marc Lankhorst
 Időpont: 2014.06.10. kedd 16:00
 Helyszín: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b, Neumann János Informatikai Kar
 Az előadás angol nyelvű.

Marc Lankhorst előadásában bemutatja az Enterprise Architecture modellezési szabványát jelentő ArchiMate történetét és fejlesztését. Ismerteti a szabvány hátterét, céljait és alapelveit valamint bemutat néhány példát és sikertörténetet. Minden bizonnyal meggyőzi a hallgatókat az ArchiMate használatának előnyeiről. A jól megalapozott eszközök segítséget jelentenek a menedzsereknek és az architekteknek abban, hogy előre meghatározzák tevékenységeik hatását, megmutassák a lehetőségeket, csökkentsék a kockázatokat és valódi üzleti értéket teremtsenek. Az ilyen jellegű modellek és szabványok egyre intenzívebb használata a szakterületünk fejlettségének biztos jele. 
 
Budapesten hallgathatjuk meg az EA (Enterprise Architecture) szakma egyik nemzetközileg elismert szaktekintélyét. Marc Lankhorst ismert holland szakember számítástudománnyal, kutatással és konzultációval foglalkozik. Az enterprise architecture területről szóló publikációi mellett az ArchiMate EA modellező nyelv fő fejlesztőjeként is ismert. Az "Enterprise Architecture at Work - Modelling, Communication and Analysis" című könyve a berlini Springer-Verlag kiadásában jelent meg 2005-ben és mára a 3. kiadása is elkészült. Marc Lankhorst korábban az ArchiMate® szabvány kidolgozásának menedzsere volt majd az utóbbi években a hollandiai központú BiZZdesign céghez csatlakozott.
Enterprose Architecture at Work
 
A budapesti rendezvényen a részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2014. június 4-ig.
Comments