Hírek‎ > ‎2016-os hírek‎ > ‎

Az udtól a shakuhachiig - élő hagyomány

Administrator AEA, 2016. nov. 13. 11:32   [ 2016. dec. 20. 4:37 frissítve ]

A rendezvényen legérdekesebb pillanatairól készült videó megtekinthető a Videók oldalon, néhány fénykép pedig a Fényképalbumban itt.


Az év végéhez közeledve, utolsó 2016-os AEA klub rendezvényünk meglehetősen szokatlan architektúrákat fog bemutatni. Népi és egzotikus hangszereket ismerhetünk meg a hozzájuk kapcsolódó történetekkel együtt és akár ki is próbálhatjuk azokat Csák László gyűjteményéből.

Ezúton meghívjuk Önt az AEA Magyar Tagozat következő rendezvényére:  

Az udtól a shakuhachiig - élő hagyomány

Előadó: Csák László, hangász

Időpont: 2016. december 8. csütörtök 17:00  

Helyszín: 1117 Budapest, Aliz utca 1. „B” lépcsőház, 4. emelet 

Csák László a csongrádi Alföld néptáncegyüttes zenészeként 35 évvel ezelőtt kezdett hangszereket gyűjteni. A táncegyüttessel külföldi fesztiválokra jártak. A gyűjtemény felét ezeken az utakon vásárolta, cserélte, például udot (arab lantot), ney-t (dervis fuvolát), makedon dudát, kínai tökdudát, koreai bambusz fuvolát, vietnami dorombot, japán shakuhachit, nepáli hegedűt, szerb guslát és ütőhangszereket a világ különböző tájáról. Magyarországon is vásárolt, cserélt hangszereket. Főként népzenével foglalkozott, de rock és dzsessz, illetve reneszánsz és barokk zenét játszó együttesekkel is fellépett. Magyar hangszerek közül a Bársony Mihály készítette tekerőlantot, Borka-tárogatót, kuruc tárogatót, a Pál István készítette palóc furulyát és moldvai furulyákat mondhat magáénak.

 

A rendezvényen a részvétel az AEA egyesület tagjain túl minden érdeklődő számára is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2016.12.06-ig.

 

Az AEA klub előtt, 16 órától az AEA Magyar Tagozat közgyűlését tartja. Amennyiben egyesületi tagként a közgyűlésen is részt kíván venni, a csatlakozáshoz szükséges információk itt találhatók: http://www.aeahungary.org/csatlakozzon-a-magyar-tagozathoz


Üdvözlettel,

az 5. születésnapját ünneplő AEA Magyar Tagozat
Comments