Hírek‎ > ‎2018-as hírek‎ > ‎

Architektúra elemzésre épülő stratégiai összehangolás vizsgálat nagyvállalati környezetben

Administrator AEA, 2018. szept. 14. 8:53   [ 2018. szept. 28. 6:43 frissítve ]

 

Az információrendszerek kutatási területének egyik legfontosabb kérdése az üzleti és informatikai dimenziók közötti stratégiai összehangolás, melynek vizsgálatára számos tradicionális megközelítés áll rendelkezésünkre. A legtöbb módszertan a menedzsmenttudományok, a szervezeti kultúra és a kommunikáció irányából vizsgálódik. Az előadásban felvázolt kutatási megközelítés azonban, szemben a népszerű irányokkal, egy feltörekvő elemzési eszköztárat, a vállalati architektúra alapú elemzési módszereket használja. 

A szeptemberi AEA klubban egy architektúra elemző megoldás kerül bemutatásra, mely a Budapesti Corvinus Egyetem Információrendszerek Tanszékén készült PhD disszertációként 2017-ben. A keretrendszer architektúra modellek formális vizsgálatával tárja fel a rosszul működő szervezeti eljárásokat, kihasználatlan kapacitásokat, heterogenitást (összességében az üzleti-informatikai összehangoltság zavarait). A megoldást egy nonprofit szervezet architektúra gyakorlatán keresztül, esettanulmány keretében teszteltük. Az előadás során bemutatásra kerül a használt módszertan és az elemző megoldás teszteredményei.

  • Előadó: Dr. Őri Dóra, egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem, Információrendszerek Tanszék
  • Időpont: 2018. szeptember 25. kedd 17 óra
  • Helyszín: 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47. Bartók Ház, 3. emelet, DXC recepció

A budapesti rendezvényen a részvétel az AEA egyesület tagjain túl minden érdeklődő számára is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát a  rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2018.09.21-ig. 

A látott prezentáció letölthető a Dokumentum letöltések oldalról.

Néhány fénykép a klub délutánról megtekinthető a Fényképalbumban
Comments