Hírek‎ > ‎2020-as hírek‎ > ‎

Digital Practitioner Body of Knowledge™ (DPBoK) kártyák

Administrator AEA, 2020. márc. 20. 13:30   [ 2020. márc. 20. 13:50 frissítve ]
A Digital Practitioner Body of Knowledge™ (DPBoK) szabvánnyal kapcsolatban a 
The Open Group 2020.03.20-án közzétett egy 18 kártyát tartalmazó referenciakártya csomagot.

Ez a dokumentum a Digital Practitioner Body of Knowledge™ szabvány (DPBoK) rövid összefoglalása. Célja, hogy segítsen az olvasóknak a DPBoK szabvány tartalmának megértésében.

A DPBoK szabvány egy terjedelmes referencia kézikönyvkönyv az iparági bevált gyakorlatokról a digitális üzletben résztvevő szakemberek számára.
A DPBoK szabvány leírja a digitális vállalkozáshoz szükséges kompetenciákat, amelyeket egy növekvő vállalat kontextusában magyaráz el, kezdve a digitális infrastruktúra, alkalmazások és más hasonló alapvető alapvető kompetenciák szükségességével a digitális induláshoz.
A vállalkozás növekedésével további kompetenciákra van szükség, például a termékmenedzsmenthez és a működés menedzsmenthez, hogy a lehető legnagyobb mértékben beleépüljenek az olyan kompetenciák, mint az architektúra, irányítás és megfelelés.

A DPBoK-szabvány a vállalati növekedés 4 szintje szerint épül fel, ezek az úgynevezett kontextusok; kezdve az egyszemélyes / alapító helyzettel, majd 8–12 fős csapattá válva, aztán a „csapatok csapatán" keresztül végül egy nagy, tartós vállalkozás összefüggéseivel foglalkozva, ahol több száz alkalmazott dolgozik.

A DPBoK szabvány által lefedett témák a következők:
  • Agile project delivery
  • Design thinking
  • Lean
  • DevOps
  • Site Reliability Engineering (SRE)
A kártyacsomag ingyenesen letölthető PDF dokumentumként (regisztráció szükséges) https://opengroup.org/library/n201


Comments