Hírek‎ > ‎2020-as hírek‎ > ‎

Megjelent az Open Agile Architecture szabvány

Administrator AEA, 2020. okt. 14. 3:07   [ 2020. okt. 14. 3:08 frissítve ]
A mai üzleti környezetben, ahol minden digitális, fontos a szervezetek agilitás működése. Az agilis csapatok a digitális átalakulást ösztönzik a szervezeteken belül például új üzleti modellek kialakításával, kiváló ügyfélélmény biztosításával, digitális termékek és erősen automatizált működési modellek felépítésével. Mégis, sok esetben az agilis módszerek széleskörű elterjedése az architektúrák rovására megy és számos üzleti szempontból hátrányos helyzetet okozhat. A vállalati architektúra döntő fontosságú az agilis, digitálisan működő kultúrára való áttérés szempontjából - és az átalakulási folyamatok során nagy figyelmet kell hogy kapjon.

Az Open Group nemrég közzétette az Open Agile Architecture™ szabványt (röviden az O-AA™), amely az alapvető architektúra-gyakorlatok átfogó felülvizsgálata - frissítve a modern, digitális működési modellek és agilis fejlesztési módszerek figyelembevételével. Célja, hogy segítse mind a vállalkozások digitális átalakulását, mind azok agilis átalakulását.

Az AEA Magyar Tagozat szokásos AEA klub rendezvényén már foglalkoztunk korábban is ezzel a kérdéskörrel. „Tűz és víz? Agilis architektúra a digitális korszakban” címmel szerepelt egy előadás 2019. február 28-án arról, hogy az agilitás és a precíz architektúra menedzsment egyáltalán nem zárják ki egymást. (Részletek és letölthető prezentáció itt

További részletek az új szabvánnyal kapcsolatban a magyar nyelvű blogban itt.

A 226 oldalas Open Agile Architecture Standard letölthető a The Open Group weboldalairól.

Comments