Hírek‎ > ‎2021-es hírek‎ > ‎

6 ok a vállalati architektúra eszközeibe való befektetésre

Administrator AEA, 2021. ápr. 12. 11:04   [ 2021. ápr. 12. 11:31 frissítve ]
Egy megfelelő EA szoftver segít rendet tenni a vállalatok összetett működésének belső világában. 
A CIO.COM alábbi cikke bemutatja a feltérképezés és a katalogizálás előnyeit és néhány ponton óvatosságra int azzal kapcsolatban, hogy hol is van az igazi varázslat.

A vállalati architektúra (EA) szoftverei alapvetően a legfontosabb komponensek listáját tartják nyilván adatbázisokban kezelt táblázatok formájában, mint például a szervezeti egységek, üzleti funkciók, folyamatok, szoftver és hardver komponensek, stb. Ehhez jönnek még olyan funkciók, amelyekkel ezeket az információkat könnyen kezelhető módon lehet megjeleníteni. Végül a varázslat attól a csapattól történik meg, amely telepíti a szoftvert, feltölti adatokkal, folyamatosan naprakészen tartja, majd intelligensebb döntések meghozatalához használja.

A cikk nem csak az EA tool-ok ígéreteit foglalja össze, vagyis a lehetséges szép jövőt írja le, hanem minden kiemelt előny mellett a  nehézségeket és veszélyeket is bemutatja.

Az esetleges nehézségek ellenére a cikk optimista: a zseblámpa, bármilyen gyenge is a fénye, jobb, mint a sötétben babrálni. Ahelyett, hogy makacsul ragaszkodnánk ahhoz, hogy a szoftver valószínűleg nem fogja tökéletesen feltérképezni a vállalatot, jobb, ha félretesszük ezeket az aggályainkat és inkább folytatjuk a nehéz feladatot, amit a feltérképezés, katalogizálása és nyomon követés jelent.

A cikk ingyenes regisztráció után itt olvasható.
Comments