Hírek‎ > ‎2021-es hírek‎ > ‎

Buddhizmus és Enterprise Architektúra - AEA klub

Administrator AEA, 2021. febr. 4. 9:18   [ 2021. febr. 19. 10:27 frissítve ]
A Sákjamúni Buddha 2500 évvel ezelőtt alkotta meg azt a módszertant, aminek a lényege az emberi élet jobbá tétele egy sajátos koncepció alapján. Ez a koncepció a létezésre vonatkozó három alapvetésen alapszik: a dolgok állandóságának teljes hiánya, a dolgok önlényegének teljes hiánya, és a dolgok inherens tökéletlensége. A tökéletlenség forrásai a vágyak az ellenszenvek és a tudatlanság. Ezeknek a forrása pedig az, hogy a világról csak nézeteink vannak, és nem úgy szemléljük a dolgokat, ahogy azok valójában vannak. Szeretnénk a dolgokat állandónak látni, nehéz elfogadnunk azt, hogy a dolgok nem feltétlenül csak oly módon szemlélhetőek, ahogy mi látjuk, és az ezekhez való ragaszkodás miatt sikereink rövidek, bosszúságaink ellenben hosszúak. A Buddha megoldása tehát egy arra vonatkozó módszertan, hogy miként tudnánk a dolgokat úgy szemlélni, ahogy azok valójában vannak. 
A vállalati architekt munkája során két dologgal foglalkozik, mondhatni munkájának két aspektusa van. Az egyik a vállalat, mint mérnöki értelemben vett rendszer, a másik a vállalatban tevékenykedő emberek, munkatársak, akikkel folyamatos interakcióban vagyunk, akikkel közösen végezzük a munkánkat. Ha a két aspektus bármelyikére gondolunk, és a Buddha bármely, fent említett gondolatát összevetjük vele, példák sokaságát tudnánk felsorolni, amely akár a rendszerre, akár a személyekre vonatkozóan illeszkedik EA-ként megszerzett tapasztalatainkkal. Az előadás ezt szeretné szemléltetni, és néhány példán keresztül a kivezető útra is rávilágítani.
  • Előadó: Molnár Attila Gergely
  • Időpont: 2021. február 18. csütörtök 17:00
  • Helyszín: online meeting – a csatlakozási információkat a regisztráció visszaigazoló emailben küldjük
A rendezvényen a részvétel az AEA egyesület tagjain túl minden érdeklődő számára is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát a  rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2021.02.16-ig.

A látott prezentáció letölthető a Dokumentum letöltések oldalról.
Az online AEA klubról készült videó felvétel megtekinthető a Videók oldalon.Comments