Hírek‎ > ‎2021-es hírek‎ > ‎

IT4IT standard release 3.0 előnézet

Administrator AEA, 2021. jan. 28. 11:44
Megjelent és letölthető az IT4IT standard release 3.0 előnézete, pillanatképe.


Ez a pillanatkép-dokumentum a készülő IT4IT Reference Architecture 3.0-s verziójának kivonata, és a digitális termékek kezelésének irányát mutatja.

Ez a pillanatkép 2021. július 30-ig vagy az IT4IT Reference Architecture következő nagyobb kiadásának megjelenéséig érvényes, amelyik hamarabb bekövetkezik.


A teljes V3 szabványos kiadásnak majd részét képezik az ArchiMate diagramok is. Ez a V3 előnézet még szándékosan nem használja az ArchiMate modellező nyelvet, mivel ennek megértéséhez a jelölések előzetes ismerete szükséges.


A végleges IT4IT V3 szabvány kiadásban azonban a dokumentációs Gitlab repository és azok az eszközök, amelyek a V3 release dokumentumokat generálni fogják, az Archi-t használják majd a diagramok előállításához, és kétirányú szinkronizálást végeznek a szabványdokumentumban létrehozott definíciókkal. Tehát sok ArchiMate diagramot fogunk majd látni, amikor megjelenik a végleges V3 szabvány, valószínűleg többet, mint bármely másik, nyilvánosan elérhető, jelenleg létező dokumentumban. 


Letöltési innen.


Comments