AEA hírlevél 2014 május


Az AEA Magyar Tagozat hírlevele

2014. május


Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!


Ön az AEA Magyar Tagozat hírlevelének 2014 évi májusi számát olvassa, melyben meghívjuk egy neves külföldi előadóval szervezett ingyenes budapesti szakmai programunkra, lehetősége van bekapcsolódni egy izgalmas magyar lokalizációs projektbe is valamint hírt adunk külföldi szakmai konferenciákról is. Budapesti előadása után pár nappal Marc Lankhorst a hírlevél végén szereplő londoni Enterprise Architecture Conference Europe 2014 konferencián is előadást tart.

Különleges szakmai program Budapesten neves külföldi előadóval

Folytatva az egyesület szakmai rendezvényeinek sorát következő programunk minden eddiginél érdekesebbnek ígérkezik már csak az előadó személye miatt is. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karával közös rendezvényen Budapesten hallgathatjuk meg az EA (Enterprise Architecture) szakma egyik nemzetközileg elismert szaktekintélyét. Marc Lankhorst ismert holland szakember számítástudománnyal, kutatással és konzultációval foglalkozik. Az enterprise architecture területről szóló publikációi mellett az ArchiMate EA modellező nyelv fő fejlesztőjeként is ismert. Az "Enterprise Architecture at Work - Modelling, Communication and Analysis" című könyve a berlini Springer-Verlag kiadásában jelent meg 2005-ben és mára a 3. kiadása is elkészült. Marc Lankhorst korábban az ArchiMate® szabvány kidolgozásának menedzsere volt majd az utóbbi években a hollandiai központú BiZZdesign céghez csatlakozott.

http://www.springer.com/business+%26+management/business+information+systems/book/978-3-642-29650-5


Marc Lankhorst előadásában bemutatja az Enterprise Architecture modellezési szabványát jelentő ArchiMate történetét és fejlesztését. Ismerteti a szabvány hátterét, céljait és alapelveit valamint bemutat néhány példát és sikertörténetet. Minden bizonnyal meggyőzi a hallgatókat az ArchiMate használatának előnyeiről. A jól megalapozott eszközök segítséget jelentenek a menedzsereknek és az architekteknek abban, hogy előre meghatározzák tevékenységeik hatását, megmutassák a lehetőségeket, csökkentsék a kockázatokat és valódi üzleti értéket teremtsenek. Az ilyen jellegű modellek és szabványok egyre intenzívebb használata a szakterületünk fejlettségének biztos jele. 

A budapesti rendezvényen a részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2014. június 4-ig.

ArchiMate magyar lokalizáció


Mint korábban hírt adtunk róla, a „TOGAF® 9.1 Translation Glossary: English – Hungarian” című 50 oldalas kiadvány sikeres magyar fordításán felbuzdulva az idén hasonló vállalkozásba fogunk: megkezdtük az ArchiMate grafikus architektúra leíró nyelvről egy hasonló kiadvány magyar fordítását.

A fordítási munka megkezdésével megvártuk a The Open Group hivatalos alap dokumentumának a Translation Glossary legfrissebb ArchiMate v2.1 verzióról szóló változatának elkészültét.

Aki szívesen részt venne ebben a fordítási munkában jelezze részvételi szándékát az egyesület elérhetőségein (www.aeahungary.org, info@aeahungary.org). Akár néhány oldal angol – magyar fordítás elvégzése is megfelelő hozzájárulás lehet a közös sikerhez, ugyanis a teljes szöveget szétosztjuk az önkéntes jelentkezők között.

Szakmai konferencia


Két konferencia egy helyszínen: Business Process Management / Enterprise Architecture Conference Europe 2014.  

A hírlevél elején jelzett budapesti AEA egyesületi rendezvény előadója, Marc Lankhorst is tart előadást ezen a londoni konferencián. Aki most nem vesz részt ezen a londoni konferencián, az találkozhat az előadóval személyesen is az ingyenes budapesti rendezvényen.

Időpont: 2014. június 16-18.

Helyszín: London  W1H 7BG , Radisson Blu Portman Hotel, 22 Portman Square

További információ

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretne az egyesülettel kapcsolatba kerülni, használja az alábbi elérhetőségeket:


Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit a feliratkozas@aeahungary.org email címre. 
Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre: 
leiratkozas@aeahungary.org

Comments