AEA hírlevél 2015 április


Az AEA Magyar Tagozat hírlevele
2015. április

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

Mind ismereteinek gyarapítása, mind pedig szakmai kapcsolatrendszerének bővítése céljából felhívjuk figyelmet soron következő havi budapesti szakmai rendezvényünkre, melyen a projekt menedzser (PM) és enterprise architekt (EA) szakmák kapcsolata lesz a téma. Ugyancsak EA ismeretekkel gazdagodhat az alábbiakban ajánlott AEA webinar meghallgatásával vagy a VAMSZ klubdélutánra történő ellátogatással is. Beszámolunk a HOUG konferencián elhangzott AEA előadásról, valamint a közeli nemzetközi The Open Group konferenciáról is.

Projektek és architektek

Az AEA egyesület soron következő áprilisi budapesti szakmai rendezvényére még lehet jelentkezni:

  • Cím: Projektek és architektek
  • Előadók: Szalay Imre, elnök, PMI Budapest, Magyar Tagozat, és
  •               Virágh Tamás, elnök AEA Magyar Tagozat
  • Időpont: 2015. április 23. csütörtök,17 óra
  • Helyszín: 1117 Budapest, Aliz utca 1. „B” lépcsőház, 4. emelet

A projekt menedzser (PM) és enterprise architect (EA) szakma képviselői a sikeres projektek esetében szoros együttműködésben dolgoznak. A PM és EA szakemberek munkája számos ponton kapcsolódik. Az előadás áttekinti ezeket a kapcsolódási pontokat mind a legfontosabb módszertanok mind pedig a bevált gyakorlatok alapján. A résztvevőknek lehetőségük lesz megvitatni személyes tapasztalataikat, kérdéseiket is..

A budapesti rendezvényen a részvétel az AEA egyesület tagjain túl minden érdeklődő számára is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2015.04.21-ig.

Élő AEA webinár


Ingyenes élő AEA Webinar sorozat Chris Armstronggal: Architektúra platform kialakítása - Webinar #5

  • Időpont: 2015. május 8. péntek 18:00 óra
  • Hely: ÉLŐ AEA Webinar!
  • Előadó: Chris Armstrong (APG)
  • Kapcsolat: customercare@globalaea.org

Az olyan a szervezeteknek, amelyek a stratégiájuk megvalósulásához megfelelő alapot kívánnak biztosítani, az ehhez folyamatosan szükséges hatékony enterprise architecture szolgáltatások érdekében megfelelő platformot kell ennek támogatására kiépíteni.

Chris Armstrong, az APG elnöke 10 előadásból álló webinar sorozatban mutatja be a hatékony és releváns enterprise architecture kialakításának bevált gyakorlatát.

Részletek: itt

VAMSZ klubdélután

A VAMSZ egyesület idei első klubdélutánján tisztelettel várnak minden érdeklődőt.

A klubdélután folyamán a hazai EA gyakorlatok kerülnek bemutatásra, valamint kerekasztal beszélgetés keretén belül a résztvevők megoszthatják egymással ezzel kapcsolatos tapasztalataikat.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2015. április 21. kedd

Részletek: itt

AEA az idei HOUG konferencián


Március 23-25 között Siófokon rendezték meg az idei HOUG konferenciát hazai szakemberekkel, valódi tapasztalatokról, fókuszban a legújabb Oracle technológiákkal.

A konferencián az AEA képviseletében Virágh Tamás elnök tartott előadást. A „Felülnézetből teljes a kép” című előadás kiemelte a megfelelő architektúra tervezés szerepét a sikeres megvalósítási projektek sikerében. A vállalati architektúra tervezés átfogja az üzleti területen, az információs rendszerekben valamint a technológia elemek kapcsán végrehajtandó változtatások tudatos, bevált gyakorlatokon alapuló tervezését.

The Open Group konferencia


The Open Group - Enabling Boundaryless Information Flow™ Summit, Madrid, Spanyolország

2015. április 20-23.

A konferencia témái között kiemelten szerepel annak vizsgálata, hogy milyen szerepet játszik a vállalati változásokban az EA úgy ahogyan ma gyakoroljuk, különös tekintettel az olyan átalakulásokra, amelyeket szervezetek összevonása vagy a disruptive technológiák okoznak.

Részletek itt.  

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

· Email: info@aeahungary.org 

· Honlap: www.aeahungary.org 

· Twitter: https://twitter.com/#!/AEAHungary 

· Személyes kapcsolatfelvétel: Virágh Tamás, az AEA Magyar Tagozat elnöke, +36 (20) 925-6227

Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit a feliratkozas@aeahungary.org email címre.

Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre: leiratkozas@aeahungary.org

Copyright © 2015 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

Comments