AEA hírlevél 2015 február


Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

Ön az AEA Magyar Tagozat hírlevelének 2015. februári számát olvassa. Az előző évekhez hasonlóan idén is folytatjuk a szakmai rendezvényeinket. Hírlevelünkben beszámolunk a legutóbbi ilyen eseménnyel kapcsolatos letölthető dokumentumokról és a legközelebbi AEA rendezvényekről is: személyesen ellátogathatnak budapesti rendezvényünkre, interneten bekapcsolódhatnak a soron következő élő webinar-ba is. Olvashatnak még az enterprise architecture (EA) szakma legközelebbi nemzetközi konferenciájáról valamint hírt adunk oktatásokról is, amelyeken az AEA tagok kedvezménnyel vehetnek részt.

Letölthető a novemberi egyesületi rendezvény prezentációja

Novemberi rendezvényünkön a Microsoft tevékenységének olyan területéről kaptunk tájékoztatást, amit eddig talán viszonylag kevesen ismertek: a Microsoft Enterprise Strategy Programja és a kapcsolódó EA (enterprise architect) módszertani háttér volt a téma. 

Letölthető a Microsoft Enterprise Strategy Programjának bemutatásával foglalkozó novemberi AEA szakmai rendezvény prezentációja a Dokumentum letöltések oldalról.

A rendezvényről készült fényképek is megtekinthetők a Fényképalbum oldalról.

Az EA (Enterprise Architecture) és BA (Business Analysis) kapcsolatai

Előadó: Bodnár László

Időpont: 2015. február 12. csütörtök,16 óra

Helyszín: 1117 Budapest, Aliz utca 1. „B” lépcsőház, 4. emelet

Egyesületünk az előző évekhez hasonlóan idén is folytatja szakmai rendezvényeit. 2015 évi első rendezvényünkön az EA (Enterprise Architecture) szakmai területről kicsit kitekintve az üzleti elemzők (Business Analyst) számára alapvető könyv, a BABOK bemutatásával együtt a vállalati architektek és üzleti elemzők együttműködéséről is szó lesz.     

Hol és milyen módon kapcsolódnak egymáshoz a BA illetve EA információk, melyik terület mit és hogyan tud(hat) ebből felhasználhatóvá tenni a maga számára, illetve mik lehetnek az elvárások a területek között? Ha egy kapcsolódó szakértő terület közelítését, módszereit jobban megismerjük, akkor jobban tudunk együttműködni, illetve módszereket tudunk egymástól átvenni, illetve  - valamilyen szinten – még pótolni is tudjuk egymást. A BABOK a BA egyik „alap” guide-ja, és minden architekt számára hasznos, ha megismeri ezt a területet.

A budapesti rendezvényen a részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2015.02.10-ig.

Élő AEA webinár

Ingyenes élő AEA Webinar

Lendítsük fel a vállalati képességeket: támogatás és folyamatos fejlesztés!

Mikor: 2015. február 20. péntek 16:00 – 17:00

Hol: ÉLŐ Webinar!

Előadó: Jason Uppal, QRS.

  • Hogyan alkalmazzuk a folyamatos fejlesztés módszereit (mint a Lean Six Sigma) egyes vállalati képességek teljesítményének fokozására

  • Hogyan határozzuk meg a Lean Six Sigma alkalmazásának hatókörét a vállalati képességekre vonatkozóan

  • Hogyan alakítsunk ki és hogyan menedzseljünk egy Lean Six Sigma projektet

Részletek: itt

Regisztráció: itt

Oktatások Budapesten – AEA tagoknak kedvezménnyel

Három olyan oktatásról adunk hírt, amelyek mind a TOGAF (The Open Group Architecture Framework) architektúra keretrendszer megismerését segítik. Az alábbi tanfolyamokon való részvétel az AEA Magyar Tagozat tagjainak 15% kedvezménnyel lehetséges.

- TOGAF Foundation, 2 napos április 14-15

- TOGAF Workshop, 2 napos április 16-17 (ÚJ!)

- TOGAF Certified, 3 napos április 27-29

A tanfolyamokról további részletek olvashatók az egyesületi honlapon itt.

Good e-Learning tréningek 25% kedvezménnyel

Az AEA egyesületi tagok 25% kedvezménnyel vehetnek részt a Good e-Learning tréningeken!

A TOGAF, ArchiMate, BPMN és ITIL tréningek listája itt található:

http://www.globalaea.org/default.asp?page=Special_Offers

A promóciós kódot kérje az egyesület elérhetőségein a 25% kedvezmény igénybevételéhez!

Enterprise Architecture Driven Business Innovation


A fenti címmel tart konferenciát a The Open Group Indiában 2015. február 17-18-án Bengaluruban.

A jelentős vállalati átalakulásokat és a kapcsolódó rendszerek architektúrájának szükséges változását gyakran az üzleti innováció okozza, ami alapvető változást hoz a vállalkozás működésében. Az Open Group azzal támogatja a vállalati átalakulásokat, hogy együttműködve a szállítókkal és a végfelhasználókkal, nyílt, gyártó-független IT szabványokat hoz létre, amelyek különböző iparágakban felhasználhatók.

Ez az esemény azt vizsgálja, hogy az új IT trendek hogyan tesznek lehetővé üzleti fejlesztéseket és hogyan teszik könnyebbé a vállalati átalakulásokat. A modern vállalatok többsége túlhaladt már azon a ponton, ahol az információs technológia csupán támogatja, vagy lehetővé teszi az üzleti működést, egyre inkább az információs technológia maga az üzlet.

A konferencián megvizsgálják, az Enterprise Architecture (EA) szabványok hogyan teremtik meg az alapot a vállalati átalakulásokhoz és hogyan könnyítik meg az üzleti innovációt. Az EA lehetővé teszi a vállalat számára, hogy sikeresen alkalmazkodjon az olyan "forradalmi technológiákhoz", mint a Cloud computing, a mobil hozzáférés, a közösségi média és a Big Data.

Részletek a konferenciáról itt.

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

Comments