AEA hírlevél 2015 szeptember

                 Az AEA Magyar Tagozat hírlevele
                                            2015. szeptember

 

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

A szokásos nyári szünet után ismét jelentkezik az AEA Magyar Tagozat hírlevele, benne meghívás a szeptemberi AEA klub rendezvényre és beszámoló a legutóbbi különleges AEA klubról. Felhívjuk a figyelmet a Journal of Enterprise Architecture (JEA) legfrissebb szeptemberi számára valamint közelgő hazai szakmai konferenciákra és AEA tagok számára kedvezményesen látogatható nemzetközi konferenciára is. 

Használható-e magyar vállalati környezetben a TOGAF?

A fenti címmel az architektúra tervezés gyakorlati alkalmazási területeivel foglalkozik az AEA klub soron következő, szeptemberi rendezvénye.


  • Előadó: Virágh Tamás
  • Időpont: 2015. szeptember 30. szerda, 17 óra
  • Helyszín: 1117 Budapest, Aliz utca 1. „B” épület 4. emelet

Az előadás áttekinti azokat a területeket, ahol az architekti munka a legjelentősebb támogatást nyújthatja az adott szervezet céljainak megvalósításához. A tipikus alkalmazási területek számbavétele mellett konkrét projekt eredmények is elhangzanak, melyeket a résztvevők saját tapasztalataikkal összevetve vitathatnak meg.    

Az AEA klubrendezvényen a részvétel az AEA egyesület tagjain túl minden érdeklődő számára is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2015.09.28-ig.

A legutóbbi AEA klub: Architektúrák fejlődéséről - egyedülálló környezetben

A legutóbbi AEA klub rendkívüli helyszínen, különleges tartalommal foglalkozott: az Informatika Történeti Kiállítás exkluzív tárlatvezetéssel volt megtekinthető a klubdélutánra érkezőknek. 

A szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra modern épületének két szintjén a számítógépek hőskorának „ereklyéi” (M3, URAL2, RAZDAN, MINSZK 22, a „szegedi Katica” stb.) mellett a sort szinte napjainkig folytató, világ színvonalú gyűjtemény adta a környezetet a különleges egyesületi klubdélutánnak. Ezen kívül az AEA klub résztvevői most megtekinthették a gyűjteménynek a fenti helyszínen nem látható, a volt szovjet laktanya területén őrzött részét is.

Dr. Muszka Dániel és Dr. Bohus Mihály vezető szakmai tanácsadók személyes élményekkel teli, páratlan tárlatvezetése egyedülálló élményekkel gazdagította az AEA klub részvevőit. A késő estébe nyúlt beszélgetés a fehértói halászcsárdában fejeződött be.

A rendezvényen készült néhány fénykép megtekinthető a Fényképalbumban itt.

További képek ezen a linken.

Journal of Enterprise Architecture – JEA

Megjelent a Journal of Enterprise Architecture (JEA), az AEA (Association of Enterprise Architects) szeptemberi kiadványa.

Az aktuális és a régebbi számok is elérhetők az AEA egyesület tagjai részére. A lapszámok ingyenesen letölthetők az AEA weboldalairól bejelentkezés után. Ha Ön még nem tagja az AEA egyesületnek és érdeklődik a Journal of Enterprise Architecture tartalma iránt, érdemes megfontolni az egyesülethez történő csatlakozást.

A legutóbbi, 62 oldalas szeptemberi szám tartalmáról olvashat itt.HTE MediaNet 2015 konferencia

A HTE MediaNet 2015 konferencia 2015. október 8-9. között Kecskeméten kerül megrendezésre. A konferencia a hazai infokommunikációs szakma kimagasló médiatechnikai eseménye.

Az idei rendezvény fókuszában az informatikai innováció médiában történő térnyerésének a technológiára és a médiafogyasztási szokásokra gyakorolt hatása, illetve más, a távközlés, informatika és média szinergiáját hasznosító infokommunikáció aktuális műszaki, piaci és szabályozási kérdései állnak. A szekcióbeszélgetések során olyan témák kerülnek szóba, mint az alternatív műsorterjesztési technológiák, a digitális tartalom védelme vagy a perszonalizált tartalomvédelem.

A részletes program megtalálható a honlapon: http://www.hte.hu/web/medianet2015

Fény és Árnyék - 9. DE! konferencia

2015. november 19. 10-17 óra

Danubius Hotel Gellért

Az NJSZT idén kilencedik alakalommal rendezi meg a Digitális Esélyegyenlőség konferenciát, „Fény és Árnyék” címmel.

A konferencia tervezett programja:

             Bódi Gábor: Digitális Magyarország, digitális készségek

             Bőgel György: Színe és fonákja

             Talyigás Judit: IT pro és kontra

             Székely Iván: Virtuális élet a halál után, avagy a digitális utóélet kérdései

             Ormós Zoltán: Hogyan (ne) vesszünk el a munka, az informatika és a jog Bermuda-háromszögében?

             Kerékfy Pál: Együttműködés, munka, közösség

             Pintér Róbert: Internet, internet mondd meg nékem: ki vagyok én?

             Kerekasztal Talyigás Anikóval

A konferencia ingyenes, de online regisztrációhoz kötött.

A konferenciát támogatja az NHIT.

További információ és regisztráció: http://njszt.hu/de/esemeny/20150626/feny-es-arnyek-9-de-konferencia

Konferencia kedvezmény: Enterprise Data & BI Conference Europe 2015

10% kedvezménnyel vehetnek részt az AEA tagok a Londonban november 2-5 között megrendezendő alábbi konferencián.

A 17. éves európai Enterprise Data and Business Intelligence konferenciáról a részletek itt találhatók: http://www.irmuk.co.uk/edbi2015/   Az elmúlt évi konferenciára 28 országból érkeztek résztvevők.

A 10%-os AEA kedvezmény igénybevételéhez szükséges discount code átvétele érdekében vegye fel a kapcsolatot az egyesület elérhetőségein. 

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

Személyes kapcsolatfelvétel: Virágh Tamás, az AEA Magyar Tagozat elnöke, +36 (20) 925-6227

Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit a feliratkozas@aeahungary.org email címre.

Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre: leiratkozas@aeahungary.org

Copyright © 2015 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

Comments