AEA hírlevél 2016 április

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

A következő AEA klub témája az IT4IT lesz. Hírt adunk egy közelgő nemzetközi konferenciáról is Enterprise Architecture témában amin az AEA tagok kedvezménnyel vehetnek részt.Beszámolunk arról is, hogy az AEA Magyar Tagozat két rendezvényen is jelen volt: a HOUG konferencián az Oracle Chief Architect Clubban, míg a PM Fórumon a „Projektmenedzser barátai” szekcióban találkozhattak az érdeklődők az egyesületünkkel. 

IT4IT = Az Open Group nyílt szabványa az IT menedzselésére – AEA klub

Az áprilisi AEA klub azzal a gyártó független referencia architektúra vízióval foglalkozik, ami az IT-nek, mint üzleti egységnek a kezelését írja le. Nagyvállalati IT vezetők csakúgy, mint a Gartner elemzői azt jósolják, hogy az IT4IT segíteni fogja a szervezeteket abban, hogy az egyre összetettebb IT területet még költséghatékonyabb módon tudják menedzselni. Mint minden új megközelítés esetében, a siker nagymértékben azon is múlik, hogy a megfelelő hatókör, megbízatás és gondolkodásmód kialakítható-e az IT4IT referencia modellt alkalmazni szándékozó szervezetekben.
  • Előadó: Virágh Tamás
  • Időpont: 2016. április 13. szerda 17:00
  • Helyszín: 1117 Budapest, Aliz utca 1. „B” épület 4. emelet

Jelentkezés: rendezveny@aeahungary.org

További részletek itt

Konferencia: The Open Group - Enabling Boundaryless Information Flow™


Ez az esemény arra összpontosít, hogyan segíti az Enterprise Architecture a vállalatokat abban, hogy jobb rendszereket alakítsanak ki a digitális üzleti startégiához. A témák között szerepel: hogyan tervezzünk  rendszereket olyan eszközökkel és keretrendszerekkel, mint a TOGAF® és az ArchiMate®; szociális, mobil, analitikus rendszerek és felhő (SMAC); kockázatkezelés és a számítógépes biztonság; üzleti átalakulás; EA a közigazgatásban és a szakmai fejlődés.

  • Időpont: április 25 – 28.
  • Helyszín: Methodist Central Hall Westminster, Storey's Gate, Westminster, London SW1H 9NH

Az AEA tagok 25% kedvezményt kapnak. A promóciós kódért vegyék fel a kapcsolatot az egyesülettel elérhetőségeinken.

Regisztrációs link

HOUG 2016 konferencia – együttműködő partner az AEA


Az Oracle legnagyobb hazai üzleti és technológiai konferenciáját tartotta április 4 – 6-ig döntéshozóknak és szakembereknek. Az AEA Magyar Tagozat a konferencia hivatalos együttműködő partnere volt.

A HOUG első napján az Oracle Chief Architect Club keretében Virágh Tamás, az AEA Magyar Tagozat elnöke az architektúra tervezés gyakorlati alkalmazási területeiről tartott előadást.

További részletek a konferenciáról itt 

19. Projektmenedzsment Fórum – AEA részvétellel


PM Fórum címmel április 7-én 19. alkalommal rendezték meg Budapesten a projektmenedzsment szakma legjobb gyakorlatának terjedését, a korszerű és versenyképes működést támogató gondolkodás fejlődését és színvonalas eszmecserékkel az együttműködéshez nélkülözhetetlen bizalom építését, a szakmai hálózat fejlődését elősegítő konferenciát.

A Fórum programjának egyik szekciójában a projektmenedzser "barátai" vitatták meg az üzleti követelményeket támasztó projektek eredményességéhez szükséges szakértelmeket, támogatókat. A Vállalati (Enterprise) Architect feladatkör ismertetésére az AEA Magyar Tagozat kapott felkérést.

Részletek a konferenciáról itt

DevOps – AEA klub


A legutóbbi AEA klub a DevOps kezdeményezéssel foglalkozott, aminek célja olyan környezet és kultúra kialakítása, amelyben a szoftverek fejlesztése, tesztelése és kibocsátása gyorsabban, és megbízhatóbban tud megtörténni. A DevOps nagyvonalakban a fejlesztői és az üzemeltetői csoportok szorosabb együttműködését jelenti, de a részletekért érdemes ennél alaposabban megismerni.

A rendezvényen látott prezentáció letölthető a Dokumentum letöltések oldalról.

A rendezvényen készült képek megtekinthetők a Fényképalbumban.

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit a feliratkozas@aeahungary.org email címre.

Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre: leiratkozas@aeahungary.org

Copyright © 2016 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

Comments