AEA hírlevél 2016 január

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

2016 első AEA hírlevelében boldog újévet kívánunk valamennyi olvasónak! 

Hírt adunk a januári AEA klub programjáról, a magyar vonatkozású cikket is tartalmazó nemzetközi szakmai folyóirat szám megjelenéséről, a tisztújító közgyűlésről, a TOGAF szakértők számának újabb csúcsdöntéséről és az első TOGAF® User Group Meetingről valamint a legutóbbi HELLO WOOD előadás prezentáció letölthetőségéről.

Data Management módszertan és EA kapcsolata – AEA klub

Az újesztendő első AEA klubjának témája a Data Management valamint ennek EA kapcsolatai lesznek. 
  • Előadó: Bodnár László
  • Időpont: 2016. január 28. csütörtök 17:00
  • Helyszín: 1117 Budapest, Aliz utca 1. „B” épület 4. emelet

Az előadás célja a DAMA (Data Management Association International) által kidolgozott Data Management módszertan magas szintű ismertetése, és az Enterprise Architect területtel való kapcsolatok: különös tekintettel az egyes területek információinak megosztására, használatára.

További részletek itt.Journal of Enterprise Architecture (JEA)


Az AEA Magyar Tagozat nemzetközi ismertségét eddig is segítették a külföldi előadók budapesti előadásai valamint a hazai rendezvények híreinek rendszeres megjelenése az anya egyesület honlapján. Most újabb jelentős lépésként az architekt szakma nemzetközi folyóirata, a Journal of Enterprise Architecture (JEA) 2015. decemberi száma, az AEA Magyar Tagozatot bemutató cikkel jelent meg. 

Részletes tartalomjegyzék és további információ az egyesület honlapján.

Az AEA Magyar Tagozatot bemutató cikk megtalálható az egyesület honlapján a Dokumentum letöltések oldalon.

A teljes folyóirat ingyenesen letölthető az egyesületi tagok számára bejelentkezés után erről az oldalról.

Az aktuális és a régebbi számok is elérhetők az AEA egyesület tagjai részére. A lapszámok ingyenesen letölthetők az AEA weboldalairól bejelentkezés után. Ha Ön még nem tagja az AEA egyesületnek és érdeklődik a Journal of Enterprise Architecture tartalma iránt, érdemes megfontolni az egyesülethez történő csatlakozást.


Közgyűlés 2015

Alapszabályunk előírásai szerint az AEA Magyar Tagozat 2015. december 9-én éves közgyűlést tartott, melyen megválasztotta új tisztségviselőit is:

  • Elnök: Virágh Tamás
  • Általános alelnök: Papp Gergely
  • Titkár: Bodnár László
  • Szakmai alelnök: Bringye Zsolt
  • Nemzetközi kapcsolatok és oktatás alelnök: Kovács Balázs
  • Pénzügyi tisztviselő: Dési Balázs

50.000 felett a minősített TOGAF 9 szakemberek száma

A 2016-os év kiemelkedőnek ígérkezik a TOGAF® Open Group szabvány szempontjából. A múlt hónapban meghaladta a kerek 50.000-es számot a világszerte TOGAF 9 minősítéssel rendelkező szakemberek száma. 

Szintén jelentős esemény, hogy január 25-én megrendezésre kerül az első TOGAF® User Group Meeting San Franciscóban.

További részletek itt.Letölthető prezentáció: Az architektúrák művészete – AEA klub


2015 utolsó, rendhagyó AEA klubjának különleges vendége volt, a Hello Wood kurátora Pozsár Péter, építész tervező művész. A Hello Wood az utóbbi évek egyik legsikeresebb kreatív projektje. Az egyetemistáknak szóló nyári alkotóhét mára nemzetközi, egész éven át tartó programmá növekedett. Sokak szerint a Hello Wood a legújabb magyar startup-siker. A Hello Wood mozgalom mára Európa egyik legfontosabb építészeti műhelyévé vált.

A rendezvényen látott prezentáció letölthető a Dokumentum letöltésekoldalról.

A rendezvényen készült képek megtekinthetők a Fényképalbumban.


Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit a feliratkozas@aeahungary.org email címre.

Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre:leiratkozas@aeahungary.org

Copyright © 2016 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

Comments