AEA hírlevél 2016 június

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

A Magyar Telekom tapasztalatait hallgathatjuk meg a júniusi AEA klubban. Az architektúrák leírására kidolgozott szabványos nyelv, az ArchiMate új verziója jelent meg a hónapban. IT4IT gyakorlati tapasztalatokról nézhetünk végig egy élő webinárt valamint 25% kedvezményt kapnak az AEA tagok a következő szakmai konferenciára.

Alkalmazáskatalógus vagy architektúra tudásbázis? - AEA klub

A Magyar Telekom tapasztalataival ismerkedhetnek meg a júniusi AEA klub résztvevői a teljes architektúrát átfogó információbázis kiépítése érdekében tett eddigi lépéseik kapcsán.

  • Előadók: Vinczellér Gábor (Atoll, SAMU vezető fejlesztő) Nacsák Tamás (Magyar Telekom Chief Enterprise Architect)
  • Időpont: 2016. június 30. csütörtök 17:00
  • Helyszín: Magyar Telekom, 1117 Budapest, Infopark G épület, földszint 6. tárgyaló

További részletek itt.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a rendezveny@aeahungary.org email címen.

IT4IT – távközlési esettanulmány


A közelmúltban szerepelt az AEA klub témáján az IT4IT. Többen érdeklődtek ezzel kapcsolatos esettanulmányok iránt. Az alábbi élő webinar egy távközlési esettanulmányt mutat be az IT4IT szabvány alkalmazására.


Link: https://opengroupevents.webex.com/ec3100/eventcenter/enroll/join.do?siteurl=opengroupevents&confId=1756492604

  • Cím: The IT4IT™ Standard Applied: A Telecommunications Case Study
  • Időpont: 2016.06.30 18:00
  • Előadó: Thom Farrell (Chief Architect Americas, HPE)

Megjelent az ArchiMate 3.0

A szabványos architektúra leíró nyelv használói számára jelentős esemény történt a napokban. A The Open Group ArchiMate® Forum elérhetővé tette az ArchiMate specifikáció legújabb verzióját, az ArchiMate Specification® 3.0-s verziót.

Ezzel kapcsolatban egy sor bejelentés és esemény zajlik egész június - júliusban. A hivatalos bejelentés az IRM Enterprise Architecture Europe konferencián Londonban történt június 14-én. Másnap egy élő webinaron is bemutatták az új szabványt gyakorlati példákkal. Az újdonságokat Marc Lankhorst mutatta be, aki korábban az AEA Magyar Tagozat 2014-es budapesti rendezvényén ismertette meg a résztvevőket az ArchiMate lényegével.  

További információk: Újlehetőségek az architektúra tervezőknek – megjelent az ArchiMate 3.0

A korábbi verzió fordítási szótára az AEA Magyar Tagozat közreműködésével készült és letölthető a The Open Group honlapjáról

Konferencia – AEA tagoknak 25% kedvezménnyel


Az AEA tagok 25% kedvezménnyel regisztrálhatnak a konferenciára. A kedvezményhez szükséges kód kapcsán vegye fel a kapcsolatot az egyesületünk elérhetőségein


Mit jelent a "nyílt" jelző amikor az Enterprise architektúrákról beszélünk? A technológiai iparban gyakran hallunk olyan dolgokat, mint a "nyílt szabványok" vagy "nyílt forráskódú", de mit jelent a nyitottság az egyes összefüggésekben és a különbségek miért fontosak? Ez az esemény arra összpontosít, hogy a szervezetek hogyan használhatják a nyíltságot, mint előnyt. A szekciókban sorra veszik a lehetőségeket, előnyöket, kockázatokat és kihívásokat a nyitottság kapcsán.

A témák között szerepel: Business Architecture, UNIX, ArchiMate, Security Open Platform 3.0, IT4IT, Digital Business és Customer Experience.

Regisztráció: http://events.opengroup.org/events/the-open-group-austin-july-2016/event-summary-e52f0c007fc24cd9bc8d3dfd70f7ff55.aspx  

Letölthető prezentáció: Változáskezelés, mint kritikus sikertényező

A májusi AEA klub a változáskezelés izgalmas kérdéskörével foglalkozott. 

Minden enterprise architect beavatkozás valamilyen változással jár együtt, és szükséges, hogy az architektek tudják, mi is van/lehet egy változás mögött, ott lenn, a szervezetben, még ha nem is ők lesznek azok, akik levezényelik a változást.

A klub összejövetelen látott prezentáció letölthető az AEA honlapról

A rendezvényen készült néhány fénykép megtekinthető a Fényképalbumban.


Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit a feliratkozas@aeahungary.org email címre.

Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre: leiratkozas@aeahungary.org

Copyright © 2016 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.


Comments