AEA hírlevél 2016 május

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

A következő AEA klub témája a változáskezelés lesz. Friss hírekkel szolgálunk a TOGAF architektúra keretrendszer valamint az IT4IT referencia architektúra kapcsán. Lehet még regisztrálni ingyenes AEA webinarokra is.

Változáskezelés, mint kritikus sikertényező – AEA klub

Minden enterprise architect beavatkozás valamilyen változással jár együtt, és szükséges, hogy az architektek tudják, mi is van/lehet egy változás mögött, ott lenn, a szervezetben, még ha nem is ők lesznek azok, akik levezényelik a változást.

A májusi AEA klub a változáskezelés izgalmas kérdéskörével foglalkozik. Ezúton meghívjuk Önt az AEA Magyar Tagozat következő rendezvényére: 

  • Előadó: Bodnár László
  • Időpont: 2016. május 31. kedd 17:00
  • Helyszín: 1117 Budapest, Aliz utca 1. „B” épület 4. emelet

Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@aeahungary.org email címen jelezze legkésőbb 2016.05.27-ig.

További részletek itt

TOGAF hírek

TOGAF® User Group Meeting – The Open Group London 2016

TOGAF User Group

Április 27-én tartották a második TOGAF® User Group rendezvényt Londonban. A témák között szerepelt hogyan lehet a gyakorlatban még jobban alkalmazni a TOGAF-ot különböző szervezetekben és iparágakban, sikertörténetek valamint javaslatok a jövőben fejlesztendő területekre. Azt is bejelentették, hogy a TOGAF minősítések száma meghaladta az 55 000 értéket. A rendezvényen nyílt vitát szerveztek Oxfordi stílusban az alábbi állításról: „A TOGAF Architektúra Fejlesztési Módszer (ADM) nem agilis és ezért szükség van a specifikáció módosítására annak agilissá tétele érdekében.

További részletek itt.

Speciális TOGAF tréningek júniusban

Két TOGAF tréningre is sor kerül a közeli napokban, amelyekben közös, hogy zárt tréningek, az adott vállalatok konkrét kérésére. Júniusban az Audi illetve a MÁV munkatársai vesznek rész egy-egy oktatáson a legelterjedtebb Enterprise Architecture keretrendszer megismerése érdekében.

IT4IT hírek

IT4IT

Az Open Group elindította az IT4IT™ tanúsítási programot

Az Open Group IT4IT™ Reference Architecture szabványa egy referencia architektúrát és egy értéklánc alapú működési modellt tartalmaz az IT üzleti menedzselésére.

2016 április 25-én az Open Group, a szállító független IT konzorcium, bejelentette IT4IT™ Certification Programjának elérhetőségét. Az IT4IT Foundation Certification elérhető azok számára, akik az IT4IT Refrence Architecture 2.0 verziójú szabvány ismeretével rendelkeznek.   

Részletek itt.

IT4IT az AEA klub programján

Itthon az áprilisi AEA klub témája is az IT4IT volt, vagyis az a gyártó független referencia architektúra vízió, ami az IT-nek mint üzleti egységnek a kezelését írja le. Nagyvállalati IT vezetők csakúgy, mint a Gartner elemzői azt jósolják, hogy az IT4IT segíteni fogja a szervezeteket abban, hogy az egyre összetettebb IT területet még költséghatékonyabb módon tudják menedzselni. Mint minden új megközelítés esetében, a siker nagymértékben azon is múlik, hogy a megfelelő hatókör, megbízatás és gondolkodásmód kialakítható-e az IT4IT referencia modellt alkalmazni szándékozó szervezetekben.

Az IT4IT szabvány alapjairól magyarul is olvashatnak az érdeklődők a következő architektúra blog bejegyzésben itt.

AEA élő webinarok

Enterprise Architecture 3.0: Architecture and Design, Chapter 3

  • Előadó: Len Fehskens - Chief Editor, Journal of Enterprise Architecture (JEA)
  • Időpont: 2016. május 24, 17:00
  • Időtartam: 1 óra

Plan the Disruptive Change Journey, Session 2 

  • Előadó: Jason Uppal
  • Időpont: 2016. május 25, 18:00
  • Időtartam: 1 óra

Ingyenes regisztráció a fenti AEA webinarokra itt.

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

· Email: info@aeahungary.org 

· Honlap: www.aeahungary.org 

· Facebook: facebook.com/AEA.Hungary    

· Twitter: https://twitter.com/#!/AEAHungary 

· Személyes kapcsolatfelvétel: Virágh Tamás, az AEA Magyar Tagozat elnöke, +36 (20) 925-6227

Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit a feliratkozas@aeahungary.org email címre.

Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre: leiratkozas@aeahungary.org

Copyright © 2016 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

Comments