AEA hírlevél 2016 október

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

Az Oracle mutatja be transzparens memória adatbázis megoldását az októberi AEA klubban. A negyedévente megjelenő AEA szakfolyóirat új számáról is hírt adunk, csak úgy, mint egy közeli élő AEA webinárról és a kiemelkedő hazai projekt menedzsment konferenciáról: Art of Projects. A legutóbbi AEA klub prezentáció már letölthető az egyesületi honlapról-

Az Oracle Database in-Memory: transzparens adatbázis gyorsítás - AEA klub októberben

A már több éve megjelent Oracle Database In-Memory felgyorsítja az elemzéseket, lekérdezéseket, továbbá a tranzakciós rendszereken is gyorsíthat. Az alkalmazások számára teljesen transzparens, egyszerűen bekonfigurálható az Oracle Database-ben. Az előadás bemutatja az Oracle memória-alapú megoldásait. 
  • Előadó: Fekete Zoltán, Oracle Hungary Kft.
  • Időpont: 2016. október 20. csütörtök 17:00 
  • Helyszín: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7. Millenium Tower II. Oracle Hungary Kft.

További részletek itt

Megjelent a Journal of Enterprise Architecture 2016/3 száma

Megjelent az AEA szakmai folyóirata, a Journal of Enterprise Architecture (JEA) 2016 évi 3. száma, 74 oldalon, gyakorló architektek projekt tapasztalataival.

Szokás szerint a teljes folyóirat ingyenesen letölthető az egyesületi tagok számára bejelentkezés után az egyesületi honlapról. 

További részletek itt


Élő AEA Webinar: A teljesítmény és az innovációs kultúra értékelése

Élő AEA Webinar!

Az élő webinar szekció résztvevői 1 PDU pontot nyernek részvételükkel (Professional Development Unit)

A regisztráció az első 500 jelentkezőre van korlátozva.  

Art of Projects - PMI Budapest Konferencia 2016


A PMI Budapest Magyar Tagozat tisztelettel meghívja Önt a 4. Nemzetközi Projekt Menedzsment Konferencia!

A konferencia 2016. november 10-én kerül megrendezésre a MOM Kulturális Központban (Csörsz u.18., Budapest, 1124).

Regisztráció itt

Újabb két TOGAF tanfolyam szeptemberben

A legelterjedtebb Enterprise Architektúra keretrendszer megismerésére szeptemberben két tanfolyamon is lehetőségük volt a résztvevőknek. Ez a két standard vizsga előkészítő tanfolyam a legnépszerűbb képzési forma a TOGAF megismerésére az egyedi tematikájú, gyakorlat orientált workshopok mellett. 

A TOGAF Foundation nyílt tanfolyam azok számára volt hasznos, akik most kívántak megismerkedni a TOGAF alapjaival egy 16 órás tantermi képzés keretében. 

A TOGAF Certified 3 napos tanfolyamra pedig zárt, kihelyezett képzés formájában került sor azok részére, akik a Foundation szintű ismeretekkel már rendelkeztek.

Letölthető prezentáció: SAP HANA in-memory platform - AEA klub

Az SAP mutatta be legújabb architektúra fejlesztését a szeptemberi AEA klubban, mely jelentős változásokat jelent az összes architektúra területen a technológiától kezdve az adat és alkalmazás architektúrán át egészen az üzleti szintig. A HANA platform az SAP új generációs megoldása, ami megvalósítja a jövő vállalatának digitális platformját.

A legutóbbi AEA klub összejövetelen látott prezentáció letölthető az AEA honlapról a Dokumentum letöltések alatt. 

A rendezvényen készült néhány fénykép megtekinthető a Fényképalbumban.

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit a feliratkozas@aeahungary.org email címre.

Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre: leiratkozas@aeahungary.org

Copyright © 2016 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

Comments