AEA hírlevél 2017. január

Az AEA Magyar Tagozat hírlevele
2017. január

 www.aeahungary.org

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

Hírlevelünk tartalma:

 

TOGAF tanfolyamok februárban

Jelentős átalakítások a vállalatánál / intézményénél? Üzleti modell váltás, felvásárlás, összeolvadás, szétválás, digitális transzformáció? Ha ilyen vagy hasonlóan jelentős változás történt vagy történni fog, akkor különösen hasznos segítség a TOGAF, a legnépszerűbb gyártó független enterprise architect keretrendszer.

Az előző évek hagyományait folytatva ismét Budapesten magyar nyelvű tanfolyamokon lehet leghatékonyabban elsajátítani TOGAF ismereteket.

·        TOGAF Foundation: 2017.02.13-14. hétfő-kedd

·        TOGAF Certified: 2017.02.22-23-24. szerda-péntek

Az AEA Magyar Tagozat tagjai 15% kedvezménnyel vehetnek részt a TOGAFtréningeken.

További információ és jelentkezés:

 

 

ArchiMate fogalomtár

Az ArchiMate architektúra leíró nyelv legújabb 3.0-ás verziójának 2016-os megjelenését követően szükségessé vált egy fogalomtár összeállítása a majdani több nyelvre történő fordítás előkészítésére. Az elmúlt héten a elkészült az ArchiMate® 3.0 Translation Glossary dokumentum kézirata, ami most a szerkesztők elé került végső jóváhagyásra. A dokumentumot egy három fős team készítette a The Open Group szervezet ArchiMate Forum direktor irányításával. A team tagja volt egy francia és egy brazil szakemberrel együtt Virágh Tamás, az AEA Magyar Tagozat elnöke is.

 

 

Capability-Based Planning: A kapcsolat a stratégia és az Enterprise Architecture között

Ingyenes angol nyelvű Webinar az Open Group szervezésében.

  • Időpont: 2017.02.08. 16.00 óra
  • Előadók: Adina Aldea (University of Twente & BiZZdesign), Bill Wimsatt (Oracle), Sonia Gonzalez (The Open Group)
  • Regisztráció itt.

 

 

Elektronikus közigazgatási tapasztalatok az EA használatról

Az enterprise architekt módszerek közigazgatási alkalmazási tapasztalatait foglalja össze az alábbi angol nyelvű előadás, amely a The Open Group „Making Standards Work®” című 2016 októberében Párizsban tartott rendezvényén hangzott el.

Az előadás azokat a tapasztalatokat szemlélteti, amelyeket Kanadában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában szereztek az enterprise architekt módszerek alkalmazása kapcsán elektronikus közigazgatási megoldások kialakítása érdekében. A valós problémák, nehézségek bemutatása után az előadás záró üzenete az, hogy az EA működik, teljeskörű használata szükséges a közigazgatási területen is.

Az előadás megtekinthető ezen a linken.

 

 

http://www.opengroup.org/certifications/faqs_pearson_vue

Új vizsga szolgáltató - Pearson VUE

A The Open Group minősítő vizsgák (mint például a TOGAF Foundation vagy aTOGAF Certified vizsgák is) ezután a Pearson VUE vizsgaközpontokban tehetők le az eddigi Prometric központok helyett. Jelenleg még mindkét vizsgaközpont szolgáltatja a vizsgákat, de 2017. február 1.-től már a Pearson VUE lesz az egyedüli vizsga szolgáltató a The Open Group minősítő vizsgákhoz.

További részletek itt.

 

 

Évzárás és születésnap

Meglehetősen szokatlan architektúrákat mutatott be az öt éve alakult az AEA Magyar Tagozat múltévi utolsó, rendhagyó AEA klub rendezvénye Az udtól a shakuhachiig - élő hagyomány címmel.

Népi és egzotikus hangszereket ismerhettünk meg a hozzájuk kapcsolódó történetekkel együtt és ki is próbálhattuk azokat Csák László gyűjteményéből.

További részletek itt.

A rendezvényen legérdekesebb pillanatairól készült videó megtekinthető az egyesületi honlapon itt, néhány fénykép pedig a Fényképalbumban itt.

 

 

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

 

Amennyiben olyan kollégája, ismerőse van, aki számára érdekes lehet az egyesület tevékenysége, kérjük, küldje el kollégája elérhetőségeit afeliratkozas@aeahungary.org email címre.

Az AEA Magyar Tagozathoz kapcsolódó e-mailekről való leiratkozáshoz küldjön egy levelet a következő címre: leiratkozas@aeahungary.org

Copyright © 2017 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

 

Comments