AEA hírlevél 2017. június

Az AEA Magyar Tagozat hírlevele
2017. június

 

www.aeahungary.org

Tisztelt architektúra tervezés iránt érdeklődő kolléga!

Hírlevelünk tartalma:

• TOGAF User Group konferencia

• JEA cikkek online elérhetőek

• Megtekinthető az AEA New York Metro Chapter előadás magyar előadóval

• Letölthető prezentáció: Alkalmazás-portfólió optimalizálási tapasztalatok

Július és augusztus hónapokban a nyári szabadságokra tekintettel egyesületünk nem szervez szakmai rendezvényt. Szeptemberben új programra hívjuk majd az érdeklődőket. Addig is minden kedves Olvasónknak aktív nyári kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

https://www.cvent.com/c/express/13ed1942-9ded-409c-b20c-27385c2a2424

TOGAF® User Group - Ottawa 2017  

A TOGAF felhasználók következő konferenciáját július 19-én tartják a kanadai Ottawában. Az ingyenes rendezvény célja most is az, hogy összehozza a TOGAF fejlesztőit és felhasználóit információ cserére, a bevált gyakorlatok megismerésére és hogy mód legyen egymástól tanulni. A rendezvény az Open Group által szervezett Making Standards Work – eGovernment című 3 napos konferenciájához kapcsolódik.

 

http://www.globalaea.org/page/JEA_2017

 

Journal of Enterprise Architecture cikkek on-line

Új terjesztési formát próbál ki az AEA a nagy múltú Journal of Enterprise Architecture (JEA) szakmai folyóiratának közzétételére. Eddig negyedévente jelentek meg az egyes JEA példányok a tagok számára ingyenesen ahhoz hasonlóan, ahogy a hagyományos papír alapú folyóiratoknál szokásos. Mostantól elérhetők lesznek az egyes JEA cikkek online, amint azok elkészültek. A következő teljes kiadás várhatóan június végén fog megjelenni, de máris hozzáférhető a tagok számára a következő két cikkA Frameworks-Free Look at Enterprise Architecture valamint a Why is Family Medicine Different?.

 

http://www.globalaea.org/?page=chapter_meetings

 

Megtekinthető az AEA New York Metro Chapter előadás magyar előadóval

Amerikában az AEA New York Metro Chapter rendezvényén élőben hangzott el az AEA Magyar Tagozat korábbi rendezvényén nagy érdeklődéssel kisért előadás „How to build and maintain a live architecture knowledge base” címmel. A teljes előadás megtekinthető felvételről az AEA „Chapter Meetings” weboldalán itt

 

http://www.aeahungary.org/dokumentum-letoeltesek

 

Letölthető prezentáció: Alkalmazás-portfólió optimalizálási projektek tapasztalatai a Capgemini-nél - AEA klub

A májusi AEA klub résztvevői projekt tapasztalatokkal ismerkedhettek meg az alkalmazás-portfólió optimalizálás területén. Az előadáson több szemszögből is bemutatásra kerültek a Capgemini Magyarország Kft. által sikeresen leszállított projektek tapasztalatai, az elért eredmények és azok kidolgozott módszertanai és eszközei. Megismerhették a résztvevők a releváns projektekben végrehajtott lépéseket, az alkalmazott referencia architektúrákat, valamint a projektekben kidolgozott eszközöket.

A rendezvényen látott prezentáció megtalálható az AEA honlap Dokumentum letöltések oldalán. A rendezvényről néhány fotó megtekinthető a Fényképalbumban itt.

További részletek itt.

 

www.aeahungary.org

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

Amennyiben szeretne email-ben meghívót kapni rendezvényeinkre, értesülni szakmai hírekről, jelezze az alábbi weboldalon:

www.aeahungary.org/feliratkozas-leiratkozas-email-ertesitesre

Copyright © 2017 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

Comments