AEA hírlevél 2019. május

Az AEA Magyar Tagozat hírlevele
2019. május

 

www.aeahungary.org
 


Hírlevelünk tartalma:

- Hazai EA bevezetési, felhasználási  tapasztalatok - AEA klub

- Felmérés: további útmutatást várnak a TOGAF használatához

- Üzleti architektúra AEA webinar - esettanulmánnyal

- Open Badge a TOGAF tanúsítványhoz a The Open Group-tól

- Letölthető: Architektúra management az E.ON-nál

 http://www.aeahungary.org/hirek/2019-es-hirek/hazaieabevezetesifelhasznalasitapasztalatok-aeaklub
 


 

 

Hazai EA bevezetési, felhasználási  tapasztalatok - AEA klub
A májusi AEA klub a hazai bevezetési és felhasználási tapasztalatokkal foglalkozik a Sparx Systems cég Enterprise Architect alkalmazásával kapcsolatban. A kerekasztal beszélgetés során minden résztvevő megoszthatja tapasztalatait és megbeszélheti kérdéseit az egyik hazánkban legelterjedtebb architekt munkát támogató eszközzel kapcsolatban.
Várunk minden érdeklődőt akinél az Enterprise Architect szoftvert korábban használták, jelenleg használják, a bevezetése folyamatban van vagy a majdani bevezetés lehetősége felmerült. A beszélgetést bevezeti: Papp Gergely
Időpont: 2019.05.28. kedd 17:00
Hely: 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47. Bartók Ház, 3. emelet 

Jelentkezés a 
rendezveny@aeahungary.org email címen.
További részletek 
itt.

https://blog.opengroup.org/2018/12/10/survey-shows-practitioners-are-looking-for-additional-guidance-on-using-the-togaf-standard/
 

Felmérési eredmény: a szakemberek további útmutatást várnak a TOGAF használatához

A felmérést a The Open Group az Associations of Enterprise Architects (AEA) szakmai szervezet révén végezte a közelmúltban. A felmérés a TOGAF szabvány továbbfejlesztését vizsgálja a piac és az enterprise architect szakemberek igényeinek kielégítésére. A TOGAF felhasználók egyre több tanácsot és iparági felhasználási esetet keresnek a szabvány használatával kapcsolatban, az új informatikai trendekkel együtt, mint például az Agile fejlesztés és a mesterséges intelligencia, valamint a digitális és üzleti átalakítási erőfeszítések kezelésére.

További részletek itt.

 

https://globalaea.webex.com/ec3300/eventcenter/recording/recordAction.do?theAction=poprecord&siteurl=globalaea&entappname=url3300&internalRecordTicket=4832534b000000040e2cf5aeabdef4007ec52e56554f10e7931c485dbe410addc7480d73629a0bdb&renewticket=0&isurlact=true&format=short&rnd=9180519056&RCID=8c8e999b7f3eba3fd8b1c4ae91b25909&rID=135066152&needFilter=false&recordID=135066152&apiname=lsr.php&AT=pb&actappname=ec3300&&SP=EC&entactname=%2FnbrRecordingURL.do&actname=%2Feventcenter%2Fframe%2Fg.do
 

Üzleti architektúra AEA webinar - esettanulmánnyal

Vernon Smith, Santana Mariscal és Chris Vassalotti üzleti architektúráról szóló webinar felvétele letölthető az AEA webhelyről. A mai vállalati architekteknek olyan megoldásokra van szükségük, amelyek a hagyományos informatikai területen túlra kiterjedő stratégiai kezdeményezések szélesebb körét fedik le. Függetlenül attól, hogy portfolió racionalizálási követelményekkel, fúziókkal és felvásárlásokkal, törzsadatkezeléssel vagy digitális átalakítási kezdeményezésekkel foglalkozik-e, szükség van egy megbízható platformra, amely az összes érdekelt féltől származó információ gyűjtésére és fenntartására alkalmas. Ez a webinar bemutat egy esettanulmányt arról, hogyan támogatta az Insight-EA egy több millió dolláros portfólió racionalizációs program megvalósulását.

Mivel ez egy AEA tagoknak szóló szolgáltatás, be kell jelentkeznie a tartalom eléréséhez.

További információk itt.

 

https://sites.google.com/a/aeahungary.org/aeahungary/hirek/2019-es-hirek/openbadgeatogaftanusitvanyhozatheopengroup-tol
  

Open Badge a TOGAF tanúsítványhoz a The Open Group-tól

Igényelte már az Open Badge-t a The Open Group-tól a TOGAF-tanúsítványhoz?

A sikeres TOGAF vizsgák után is igényelhetők Open Badge-ek.

 

További információ az egyesületi honlapon itt.

 

http://www.aeahungary.org/dokumentum-letoeltesek

Letölthető dokumentum: Architektúra management az E.ON-nál; agilis szemlélettel, nemzetközi környezetben

Az áprilisi AEA klubban az E.ON bemutatta hogyan tud működni az agilitás és az architektúra menedzsment kéz a kézben. Az előadás olyan témákat érintett, amivel az agilitás és a digitalizáció irányába mozduló nemzetközi szervezetek találkoznak. Az áprilisi AEA klub előadói bemutatták az architektúra tervezés alakulását az E.ON-nál, kiemelve a nemzetközi, az üzleti és informatikai aspektusokat az agilis környezetben. Szó volt az integrált támogató eszközről és az architektúra menedzsment folyamatok működéséről is multinacionális környezetben..

Az előadás során használt prezentáció letölthető az egyesületi honlapról a itt.

 

www.aeahungary.org

Kapcsolat

Amennyiben akár a hírlevéllel, akár az egyesülettel vagy az architektúra tervezés szakmai kérdéseivel kapcsolatban szeretné az egyesülettel felvenni a kapcsolatot, használja az alábbi elérhetőségeket:

·        Email: info@aeahungary.org

·        Honlap: www.aeahungary.org

·        LinkedIn: linkedin.com/groups/4242364

·        Facebook: facebook.com/AEA.Hungary

·        Twitter: https://twitter.com/#!/AEAHungary

·        Személyes kapcsolatfelvétel: Virágh Tamás, az AEA Magyar Tagozat elnöke, +36 (20) 925-6227

Amennyiben szeretne email-ben meghívót kapni rendezvényeinkre, értesülni szakmai hírekről, jelezze az alábbi weboldalon:

www.aeahungary.org/feliratkozas-leiratkozas-email-ertesitesre

Copyright © 2019 AEA Magyar Tagozat, Minden jog fenntartva.

Comments