ArchiMate és TOGAF a NATO-ban is
Az Egyesült Királyság Honvédelmi Minisztériuma (MOD) az ArchiMate modellezési nyelvet használja a NATO Architecture Framework (NAF) 4-es verziójában leírtak szerint, amelyet a NATO Consultation, Command and Control Board (CBC) testülete hivatalosan jóváhagyott 2018 januárban.
A NAF v4 szabványnak megfelelő architektúrákat a következő meta-modellekkel lehet létrehozni; Az Open Group® ArchiMate® és az Object Management Group® Unified Architecture Framework (UAF)® Domain Meta-Model (DMM)®. Az engedélyezett architektúra módszertan az Open Group TOGAF® keretrendszerén alapul.

Az ArchiMate nyelvet, Archi eszközt, Git repository-t használják holland önkormányzatnál is
Nijmegen önkormányzata néhány éve úgy döntött, hogy az ArchiMate-et használja architektúra leíró nyelveként. Az ezt támogató standard alkalmazásként az Archi-t választották.
Az ArchiMate segít a gyakorlatban az architektúra jobb leírásában, világszintű szabvány és manapság széles körben használják a holland kormányzatban.
A holland önkormányzatok GEMMA referencia-architektúrája az ArchiMate intenzív használatát teszi lehetővé. Egyebek között az üzleti és alkalmazáselemek modellezése és azok kapcsolatainak ábrázolása is lehetséges. 

További részletek itt.

Hasznos követendő architektúra minták - AEA klub májusban
Az Enterprise Architect-ek kezében már van új módszertan (TOGAF 9.2) vannak eszközök (pl. ArchiMate). Az előző előadások az EA - mondhatni - üzemszerű körülményeivel foglalkoztak: EA gyártósor, IT4IT és automatizálás. Minden adott tehát a "gyártáshoz".
A májusi AEA klub azzal foglalkozott, hogy milyen elvek, gyakorlati tapasztalatok, minták alapján lehetne "legyártani" enterprise architektúrákat.
Mások már kitaláltak hasznos, esetleg követendő mintákat, és egy ilyen minta halmaz kerül bemutatásra, kedvcsinálónak és vitaindítónak.

A látott prezentáció letölthető a Dokumentum letöltések oldalról.
Néhány fénykép a klub délutánról megtekinthető a Fényképalbumban

Kapcsolódjon, osszon meg információkat:
 
Twitter   LinkedIn email  
Az AEA Magyar Tagozat Facebook oldala
 

Hirek

 • Hasznos követendő architektúra minták - AEA klub Az Enterprise Architect-ek kezében már van új módszertan (TOGAF 9.2) vannak eszközök (pl. ArchiMate). Az előző előadások az EA - mondhatni - üzemszerű körülményeivel foglalkoztak: EA gyártósor, IT4IT és automatizálás ...
  Létrehozta: Administrator AEA, 2018. jún. 9. 2:28
 • TOGAF 9.2 A legelterjedtebb enterprise architect keretrendszer, a TOGAF új verzióját jelentette be az Open Group. A 2009-ben megjelent TOGAF 9 Enterprise Edition legújabb, 9.2 változatát 2018. április 16-án ...
  Létrehozta: Administrator AEA, 2018. ápr. 22. 13:19
 • Automatizáció és IT4IT - AEA klub Az IT4IT szabvány az IT, mint üzleti egység kezelésének gyártó független modellje. Az áprilisi AEA klub előadás azzal foglalkozik, hogy mi a kapcsolat az automatizáció és az IT4IT között, automatizációs ...
  Létrehozta: Administrator AEA, 2018. máj. 1. 13:24
 • Új Open Group kiadvány: Managing Digital Concepts and Practices A 2018 elején megjelent, 613 oldalas Open Group kiadvány letölthető PDF és ePub formátumban is, valamint olvasható online a weben is. Ez a könyv részben az új Digital Practitioner Body ...
  Létrehozta: Administrator AEA, 2018. febr. 22. 0:20
 • Élő AEA Webinar! AEA NY Metro Chapter Tapasztalt szakemberek osztják meg nézeteiket arról, hogy az Enterprise Architect szervezetek hogyan válhatnak az innovációs kezdeményezések vezetőivé.·        Dátum: 2018. március 2.·        Időpont: 15:30 - 17:00 További részletek és regisztráció ...
  Létrehozta: Administrator AEA, 2018. febr. 20. 12:17
1 - 5 bejegyzés látható (összesen 10 van). További elemek »

Jelentkezzen be, ha olyan modulokat szeretne felvenni, amelyeket csak Ön láthat