Videók

Az alábbi linkeken olyan videó tartalmak érhetők el, amelyek az egyesület céljaival, tevékenységével kapcsolatosak.
A hivatkozások használata az egyesületi oldalak elhagyásával jár. A külső oldalak működéséért az egyesület nem vállal felelősséget.


Ötödik születésnapját ünnepelte az AEA Magyar Tagozat 2016.12.08.
A 2016-os év utolsó, rendhagyó AEA klub rendezvényén, mely meglehetősen szokatlan architektúrákat mutatott be, ezt az évfordulót is ünnepelték az egyesület tagjai és az érdeklődők.Népi és egzotikus hangszereket ismerhettek meg a hozzájuk kapcsolódó történetekkel együtt és ki is próbálhatták azokat Csák László gyűjteményéből.

Az alábbi videó egy rövidített összefoglaló a klubdélutánról.

A rendezvényen készült néhány fénykép megtekinthető a Fényképalbumban itt.

További részletek itt

AEA klub: Csák László hangászAEA Klub: Alkalmazáskatalógus vagy architektúra tudásbázis? 2016.06.30.
A Magyar Telekom tapasztalataival ismerkedhettek meg a 2016 júniusi AEA klub résztvevői a teljes architektúrát átfogó információbázis kiépítése érdekében tett eddigi lépéseik kapcsán.
Az előadók Vinczellér Gábor (Atoll, SAMU vezető fejlesztő) és Nacsák Tamás (Magyar Telekom Chief Enterprise Architect) voltak.
Az előadás olyan kérdésekre adott választ, mint például: Mit tartalmazzon egy alkalmazáskatalógus? Milyen előre gyártott modellt használjunk, ha van ilyen egyáltalán? Hogyan töltsük fel, de még inkább hogyan tartsuk naprakészen a katalógust? Az előadás külön érdekessége volt, hogy keveredett benne az ügyfél és a szállítói szemlélet, lévén az előadók vállt-vállnak vetve dolgoznak közösen a kitűzött cél, a Magyar Telekom teljes architektúráját átfogó információbázis megépítésén.
A prezentáció elérhető a Dokumentum letöltések oldalon.
 

AEA Klub: Alkalmazáskatalógus vagy architektúra tudásbázis? 2016.06.30.AEA klub 2015.06.26. Szeged
A 2015 júniusban Szegeden, az Informatika Történeti Kiállítás páratlan környezetében megtartott AEA klub rendezvény során a híres szegedi katica történetét dr. Muszka Dániel ismertette. Ezt az eszközt mutatja be az alábbi videó: 

A szegedi katica


CIO.hu konferencia 2014
A CIO.hu konferencián elhangzott előadás, amit az AEA Magyar Tagozat elnöke Virágh Tamás tartott.

YouTube-videoklipAEA klub 2014 - Marc Lankhorst előadása az ArchiMate nyelvről

Az előadó Marc Lankhorst bemutatta az Enterprise Architecture modellezési szabványát jelentő ArchiMate történetét és fejlesztését. Ismertette a szabvány hátterét, céljait és alapelveit. Lendületes, ugyanakkor jól strukturált, világos előadásával minden bizonnyal meggyőzte az AEA klub résztvevőit az ArchiMate használatának előnyeiről. 

YouTube-videoklipComments