top of page

TOGAF 10 újdonságok

A The Open Group szervezet 2022. április 25-én bejelentette a TOGAF Standard 10. kiadásának megjelenését, és ezzel egy rugalmasabb, testreszabhatóbb keretrendszert biztosít, amit könnyebb bevezetni a vállalatoknál.

A The Open Group által 1995-ben kifejlesztett TOGAF ma az egyik legszélesebb körben használt vállalati architektúra keretrendszer. Kis-, közép- és nagyvállalatok, kormányzati szervek, nem kormányzati szervezetek és védelmi szervezetek egyaránt használják.

A TOGAF szabvány 10. kiadása megkönnyíti a legjobb gyakorlatok átvételét, könnyebb megtalálni a tartós alapfogalmakat és a bevált legjobb gyakorlatokat és abban is segít, hogy hol keressük az újonnan megjelenő ötleteket.

Az új dokumentum szerkezet még több, jobb aktuális útmutatást tartalmaz azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet a legjobb vállalati architektúrát létrehozni, amely támogatja az érdekelt feleket és a szervezetet.

A TOGAF 10 dokumentum két részekre oszlik, a TOGAF Fundamental Content (TOGAF alapvető tartalom) biztosítja az alapvető „tartószerkezetet”, a TOGAF Series Guides (TOGAF útmutató sorozat) pedig tanácsot ad annak konfigurálásához.

Az egyetemes fogalmak, a legjobb gyakorlatok útmutatásai és a feltörekvő ötletek együttesen segítik a TOGAF-szabvány alkalmazását hatékony testreszabott vállalati architektúra-gyakorlathoz.

A TOGAF 10 kiadásával a The Open Group célja, hogy a keretrendszert még elérhetőbbé és hasznosabbá tegye azoknak a vállalatoknak, amelyek szeretnék alkalmazni a legjobb gyakorlatokat. Ez a legnagyobb változás a keretrendszerben 2011 óta, amikor a vállalat kiadta a TOGAF 9.1-et. A frissített változat nagyobb hangsúlyt fektet az agilis környezetekre és a digitális átalakulásra, és kibővített dokumentációval segíti a szervezeteket a keretrendszer bevezetésének és az üzleti igényekhez való igazításának folyamatában.

Könnyebb navigáció