top of page

Archi v4.9 - megjelent!

2021. okt. 12.

Megjelent az Archi 4.9!
Specializációk támogatása, képkezelés és rengeteg új funkció.

Örömmel olvastuk, hogy az Archi 4.9-es verziója már letölthető. A népszerű ingyenes architektúra modellező eszköz legújabb kiadásban számos új funkció, fejlesztés és javítás található.
A verzió újdonságai: specializációk, képek, Mac Silicon verzió, új HTML riport, alternatív ábrák, hibajavítások és egyebek..
A változások teljes listája a verziótörténetben itt olvasható: https://www.archimatetool.com/version-history#4.9
Az Archi 4.9 legfőbb új funkciója a specializációk kezelése, az ArchiMate fogalmak specializációinak támogatása és a képi támogatás minden objektumhoz.
A specializáció egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy új elemeket vagy kapcsolatokat határozzunk meg a meglévők alapján. A specializált elemek öröklik az általánosított elem tulajdonságait. Egy specializált fogalomhoz új grafikus jelölés is bevezethető, de lehetőleg az általánosított fogalom jelöléséhez hasonlóan; pl. ikon vagy más grafikus jelölés hozzáadásával, vagy a meglévő ikon megváltoztatásával. Egy specializált elem vagy kapcsolat erősen hasonlít az UML-ben használt sztereotípiára. A szögletes zárójeles sztereotípus jelölés is használható egy specializált fogalom jelölésére.
Letöltési link: https://www.archimatetool.com/download/

bottom of page