Microphones

Szakmai hírek

2021. okt. 22.

Az agilis szervezetet támogató vállalati architektúra a folyamatos változás világában

A szervezeteknek rugalmasnak és agilisnak kell lenniük, hogy alkalmazkodni tudjanak a gyorsuló ütemben változó piachoz. Ehhez üzleti és működési modelljeiknek meg kell birkózniuk ezzel a gyors változással. Rendkívül fontos, hogy átfogó, holisztikus képet kapjunk a szervezeti környezetéről. Itt játszik kulcsszerepet a vállalati architektúra, az enterprise architecture, EA.

2021. okt. 12.

Archi v4.9 - megjelent!

Megjelent az Archi 4.9!
Specializációk támogatása, képkezelés és rengeteg új funkció.

2021. szept. 29.

A 2021-es Enterprise Architecture Awards verseny győztesei

A 2021-es Forrester és InfoWorld EA Awards verseny győztesei az agilitásra és az innováció lehetővé tételére összpontosítanak

2021. szept. 24.

A BIZBOK® metamodell leképezése az ArchiMate® nyelvre

Hasznos lenne, ha a BIZBOK®-alapú üzleti architektúrát az ArchiMate-ben is kifejezhetnénk? Ez lehetővé tenné az üzleti architektek számára, hogy üzleti architektúrájuk artifaktjainak elkészítésekor kihasználhassák a nyelv jól bevált eszköztámogatását. Ezen túlmenően az üzleti architektek könnyedén összekapcsolhatnák ezeket az architektúrákat a vállalati architektúra szélesebb és mélyebb körével.

2021. szept. 12.

EA & Digital Leaders - A JEA speciális kiadása már elérhető!

Vállalati architektúra és digitális vezetők - Speciális JEA magazin kiadás már elérhető!
Milyen mértékben tudja az EA elősegíteni a digitális átalakulást? Ez az átfogó kérdés, amelyre a McKinsey és a Henley Business School által készített, az elmúlt öt év során végzett felmérésről szóló jelentés válaszol. Olvassa el az EA felmérésről szóló jelentést!

2021. szept. 1.

Open Agile Architecture gyakorlatok bevezetése, folyamatos architekturális átdolgozással

A folyamatos architektúrális refaktorálásra összpontosít az alábbi blog szerzője, különösen az architektúra megtervezésére, megértésére és irányítására. Megközelítésükben az Open Agile Architecture számos gyakorlatát alkalmazzák.

2021. aug. 24.

Szeptemberi TOGAF tanfolyamok magyarul

Otthoni környezetből is van lehetőség élő, magyar nyelvű TOGAF tanfolyamokon részt venni.

2021. máj. 21.

Open Footprint™ Forum - nyilvános ingyenes esemény

Az Open Footprint™ Forum globális rendezvénye a lábnyomhoz kapcsolódó adatok közös modelljének létrehozásához szükséges lépésekkel foglalkozik, amely a kibocsátások, a fogyasztás (pl. víz, föld, energia) minden típusára kiterjed, valamint az adatok normalizálásához és aggregálásához szükséges alapszámításokkal.

2021. máj. 21.

Digitális vállalati architektúra csúcstalálkozó

2021. június 2 - 3 Az Avolution 3. éves globális digitális vállalati architektúra csúcstalálkozója.