top of page

Az architektúra adatai fogják irányítani a 2020-as éveket - Blog bejegyzés

2022. szept. 19.

Milyen műszaki és pénzügyi elemzésekre számíthatnak a CIO-k és a döntéshozók a vállalati architektektől 2022-ben? Olvassa el a The Open Group blog bejegyzését, hogy megtudja!

Milyen műszaki és pénzügyi elemzésekre számíthatnak a CIO-k és a döntéshozók a vállalati architektektől 2022-ben?

A vállalatok az alkalmazásrobbanás és az átalakulás felgyorsulásának kellős közepén vannak.

Ha csak az alkalmazások világát nézzük: iparági felmérések szerint egy átlagos vállalat 1295 felhőszolgáltatást használ, és emellett körülbelül 500 egyedi alkalmazást futtat. A vállalati alkalmazások világpiaca tavaly elérte a 241 milliárd dollárt, és az IDC szerint 2020-ban 4,1%-kal nő az előző évhez képest.

A vállalkozások alapját képező architektúrák - amelyek az emberek, a folyamatok és a technológia, valamint gyakran a fizikai eszközök (IoT) közötti kölcsönhatásokból állnak - szintén egyre nagyobb ütemben növekednek és változnak.

A vállalati architektek informálják a CIO-kat és az üzleti egységeket az informatikai költségszámítások, valamint a műszaki és életciklus-mérőszámok segítségével. Gyakran bemutatják a jelenlegi informatikai környezet költségeit és technikai mérőszámait, valamint előrejelzéseket, amelyek az új üzleti forgatókönyvek és a digitális átalakítási projektek tervezéséhez nyújtanak tájékoztatást.

Az elmúlt évek közös elemzései a következőkre terjedtek ki:
- Az alkalmazások száma
-Az alkalmazások teljes tulajdonlási költsége (ROI és NPV).
- Mely folyamatok függnek egy adott szoftvertől vagy infrastruktúrától (függőségi elemzés).
- Mennyi ideig lesz támogatott a technológia, és mikor kell a vállalatnak átállnia vagy frissítenie.
Ezek az alapadatok hasznosak, de a döntéshozóknak még mindig további elemzésekre vagy szorosabb részletességre van szüksége.

Az üzleti egységek szeretnék megérteni, hogy a frissített folyamatok vagy alkalmazások mennyire vezetnek majd jobb technikai mérőszámokhoz (üzemidő, válaszkészség) vagy a sikeres ügyfélutak szempontjából fontos folyamatok javulásához.

A teljes blog cikk itt olvasható: https://blog.opengroup.org/2022/03/16/architectural-data-will-guide-the-2020s/

bottom of page