top of page

Az Open Group virtuális eseménye a nyílt technológiai szabványok 25 évét ünnepelte

2021. nov. 9.

Az Open Group virtuális eseménye a nyílt technológiai szabványok 25 évét ünnepelte 2021. október 25-27. - rövid összefoglaló

A The Open Group szervezet Open Digital Standards October 2021 rendezvényén a világ minden tájáról érkező előadók találkoztak, hogy megvitassák, hogyan segíti a nyílt szabványok iparágakon átívelő fejlesztése a vállalkozásokat abban, hogy digitálisan elsők legyenek. A globális eseménynek Brazília, Kína, India, Japán, Kína, Dél-Afrika, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok adott otthont. Az eseményen megemlékeztek a The Open Group 25. évfordulójáról - elismerve és felidézve a technológiai szabványok terén elért figyelemre méltó eredményeket. Több mint 100 országból több mint 2600 résztvevő gyűlt össze virtuálisan, hogy részt vegyen az ünneplésben és többet tudjon meg a nyílt technológiai szabványokról.
Az előadások középpontjában a nyílt szabványok álltak, és kiemelték a vállalkozások számára történő gyakorlati alkalmazásokat. A legfontosabb előadók között olyan, a világ minden tájáról érkező szakértők voltak, akik olyan iparági vezető szervezetekből érkeztek, mint az IBM Services, a Capgemini, a Fujitsu, a Chevron, a PwC Brazília, a NASA, a Real IRM, a Huawei és még sokan mások.
Csak néhány dolgot kiragadva, elhangzott többek között a TOGAF-szabvány körüli beszélgetésben a közös nyelv és a közös szemléletmód jelentősége, valamint az is, hogy a jövőben a TOGAF-szabvány továbbra is egységesítő lesz, bár tovább fejlődik.
Az ArchiMate modellezési nyelv kapcsán az előadó kiemelte, milyen kulcsfontosságú előnyöket és értékeket kínál a nem architektek számára. Egy modellező eszköz használata csak akkor hasznos, ha hozzáadott értéket jelent a modellező és a munkatársai számára. Az ArchiMate specifikáció jobb és tömörebb kommunikációt tesz lehetővé.
Az esemény rövid összefoglalóját tartalmazó blog bejegyzés itt olvasható: https://blog.opengroup.org/2021/11/03/the-open-group-virtual-event-to-celebrate-25-years-of-open-technology-standards-october-25-27-2021-highlights-blog/amp/

bottom of page