top of page

Generatív AI: egy éves visszatekintés

2023. dec. 20.

Egy érdekes cikk: Visszatekintünk néhány 2023-as generatív AI-történetünk tanulságaira, hogy megismerjük, mi vár ránk 2024-ben.

Egy évvel ezelőtt az OpenAI széles körben elérhetővé tette a ChatGPT-t, és ezzel világszerte tömeges kísérletezést indított el a szervezetekben. A vállalati használatért folyó verseny elkezdődött és a Microsoft, a Google és számos startup elkezdtek kapkodni a generatív AI-szolgáltatások vállalati felhasználóiért.
A 2023-as év végéhez közeledve világossá vált, hogy a GenAI óriási hatást gyakorolt a globális üzleti piacra - legalábbis arra, ahogyan a vállalatok működéséről gondolkodunk.
A szervezetek a GenAI-eszközöket a termelékenység és az eredmények növelésére használják az ügyfélműveletek, a szoftverfejlesztés, az értékesítés és marketing, valamint a kutatás-fejlesztés területén. Ezek az erőfeszítések a McKinsey Global Institute szerint évente akár 2,6-4,4 billió (10**12) dollárral is növelhetik a globális gazdaságot.
Ha ennek akár csak a töredéke is igaz, akkor az nem kevesebb, mint átalakító hatású lesz.

Clint Boulton, Brand Contributor, Dell Technologies teljes cikke itt olvasható (angol nyelvű): https://www.forbes.com/sites/delltechnologies/2023/11/30/generative-ai-a-year-one-retrospective/?sh=40bbdadf7647

bottom of page