top of page

Open Agile Architecture gyakorlatok bevezetése, folyamatos architekturális átdolgozással

2021. szept. 1.

A folyamatos architektúrális refaktorálásra összpontosít az alábbi blog szerzője, különösen az architektúra megtervezésére, megértésére és irányítására. Megközelítésükben az Open Agile Architecture számos gyakorlatát alkalmazzák.

A cikk a folyamatos architektúrális refaktorálásra összpontosít, különösen az architektúra megtervezésére, megértésére és irányítására. Megoldás fejlesztés során egyensúlyt kell teremtenünk az ügyfelek számára a funkció/funkció javítására irányuló törekvés, a PaaS fejlődésével való lépéstartás és a megoldásunk nem funkcionális jellemzőinek fenntartása/javítása között.

A tervezés szempontjából kulcsfontosságú, hogy legyen egy "vízió" az architektúra fejlődéséről, ez nem valami kőbe vésett dolog, hanem inkább egy legjobb becslés arról, hogy az architektúrának merre kellene haladnia a jelenlegi ismereteink alapján. Ez változhat és változni is fog, ahogy a külső tényezők változnak és befolyásolják az architektúrát. A "jövőkép" változékonysága ellenére azonban továbbra is központi eszköz marad az architektúra fejlődésének irányításában, mivel referenciapontként szolgál a javasolt architektúra-változtatások értékeléséhez, és annak megállapításához, hogy azok az architektúra egészét a célok felé mozdítják-e el.

A teljes blog bejegyzés itt olvasható: https://blog.opengroup.org/2021/03/12/implementing-open-agile-architecture-practices-with-continuous-architectural-refactoring/

bottom of page