top of page

Agilis vállalati architektúra

A The Open Group Architecture Forumban működik egy aktív munkacsoport az agilis vállalati architektúrával kapcsolatban, amely hetente ülésezik. A csoport számos anyagot készített, amelyek bemutatják, hogyan lehet a TOGAF® szabványt agilis környezetben alkalmazni. Ezek közé tartoznak a következők:

  • Agile Architecture in the Digital Age - White paper Az agilis folyamatok hatékonysága túl gyakran kerül veszélybe, mert elhanyagolják az agilitás architekti és szervezeti előfeltételeit. Ez a white paper egy új architektúra keretrendszert, az Agilis architektúra keretrendszert (AAF) javasolja, amely megfelel a digitális vállalat igényeinek.

  • World-Class EA: The Agile Enterprise - White paper Ez a white paper a The Open Group Architecture Forumon belül működő Értékrealizációs Munkacsoport által létrehozott "Világszínvonalú" dokumentumok sorozatának része. Ez a dokumentum egy végponttól végpontig tartó agilis megvalósítási megközelítést ír le a vállalat egészére vonatkozóan.

  • Using Agile Practices in Enterprise Architecture - White paper Ez a white paper azt a nézetet fejti ki, hogy egy vállalatnak egyszerre van szüksége vállalati architektúrára és agilitásra.

  • Agile Architecture Modeling Using the ArchiMate® Language - Guide Ez a dokumentum útmutatást nyújt az architektek, fejlesztők és más, agilis kezdeményezésekben részt vevő személyek számára az architektúramodellek értékéről és használatáról munkájuk támogatására.

  • Agile Practices in Enterprise Architecture - Webinar Ezen a WebEx webináron az előadók nagyon pragmatikus és gyakorlatias megközelítést alkalmaznak a vállalati architektúra agilis gyakorlataihoz.

  • Agile & Enterprise Architecture: Opposites Attract! - Webinar Ezen a WebEx webináron Marc Lankhorst arról beszél, hogy a valódi üzleti agilitás megteremtéséhez a módszerek és a termékek agilitására egyaránt szükség van.

  • Become more Agile with Lean and Enterprise Architecture - Webinar Ennek a WebEx webinárnak a központi témája az agilitás.

  • Agile at Scale: Architecture in the Age of Complexity - Webinar Ezen a WebEx webináron Antoine Lonjon arról beszél, hogy az agilis manifesztum milyen mély kihívások elé állítja magát az EA tudományágat.

  • Architecture in Agile Environments – Challenges and Solutions to Maximize Value – Webinar Ezen a WebEx webináron bemutatják, hogy az EA-folyamatok, például a TOGAF® ADM hogyan kapcsolhatók össze az agilis fejlesztési folyamatokkal.

Emellett a The Open Groupnak van egy munkacsoportja, amely kifejezetten az Open Agile ArchitectureTM szabványt fejleszti. Erről további részletek itt találhatók: https://www.opengroup.org/agilearchitecture

68 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page